دانشگاه علوم پزشکی کاشان

بیماری های قلب و عروق اولین عامل مرگ و میر در کاشان

رئیس بخش جراحی قلب مرکز فوق تخصصی قلب و عروق امام علی مجتمع بیمارستانی شهید بهشتی کاشان گفت:رعایت الگوهای صحیح تغذیه ای، رژیم غذایی سالم و مناسب و افزایش ورزشهای منظم هوازی خطر بیماریهای قلبی عروقی را دو تا سه برابر کاهش می دهد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر محمد صادق پور عباسی در آستانه هفتم مهر روز جهانی قلب تصریح کرد: افزایش استفاده از سبزیجات، گوشت سفید در رژیم غذایی از عوامل کاهش دو تا سه برابری خطر بیماریهای قلبی است.

وی انجام ورزشهای هوازی از جمله دوچرخه سواری، شنا و پیاده روی حداقل 30تا 45 دقیقه در روز را از دیگر عوامل کاهش این بیماریها دانست.

پورعباسی رژیم غذایی نادرست، استرس، دخانیات، افزایش سن، سابقه فامیلی، جنس، فشار خون بالا، چاقی، دیابت کم تحرکی را از جمله عوامل خطر ساز تنگی عروق کرونر برشمرد.

به گفته وی، از آنجا که نمی توان خطر عوامل ژنتیکی و خانوادگی بر روی بیماریهای قلبی کاهش داد کم کردن استرس و فشارهای کاری، رعایت رژیم غذایی مناسب، کاهش استعمال ، نگهداشتن وزن در حد نرمال و انجام ورزشهای منظم می تواند علاوه بر کنترل بیماریهای زمینه ای قلبی مانند فشار خون بالا و دیابت میزان بیماری های قلبی- عروقی را نیز کاهش دهد.

پورعباسی با تاکید بر اینکه افزایش میزان بیماریهای قلبی و عروقی با بیماریهای زمینه ای افزایش مرگ و میر و جراحی های قلب و عروق را منجر شده است افزود: بیماریهای قلبی نخستین عامل مرگ و میر در ایران است.

وی در خصوص علائم بیماریهای قلبی خاطرنشان کرد: احساس درد زیر استخوان سینه، تنگی نفس، احساس فشار در قفسه سینه می تواند از علائم و نشانه های بیماریهای قلبی باشد که باید حتما جهت تشخیص به متخصص قلب و عروق مراجعه شود.

پورعباسی با اشاره به بیماریهای مادرزادی قلبی یادآورشد: توجه والدین به سلامت کودکان و مراحل رشد آنها از جمله کاهش رشد کودک، بروز عفونت های مکرر تنفسی، تنبلی ،خستگی مکرر و گریه های زیاد از نشانه های بیمارهای مادر زادی قلبی است.

پور عباسی در پایان با تقدیر از تلاشهای ریاست دانشگاه و سرپرست مجتمع بیمارستان شهید بهشتی در راه اندازی مرکز فوق تخصصی جراحی قلب امام علی(ع) این بیمارستان گفت: راه اندازی این مرکز با توجه به آمار زیاد مرگ ومیر بر اثر بیماری قلبی و عروقی و وقوع تصادفات فراوان جاده ای و شهری در شهرستان کاشان ضروری بود.

وی تصریح کرد: مرکز فوق تخصصی جراحی قلب امام علی(ع) بیمارستان شهید بهشتی از بالاترین تجهیزات و امکانات به روز و استاندارد دنیا برخوردار است که با در دست داشتن این امکانات نیاز این شهرستان به اعزام بیماران جهت انجام کارهای تشخیصی و درمانی پیشرفته به مراکز استان ها و سایر مراکزتخصصی بی نیاز کرده است.
هفتم مهر ماه روز جهانی قلب می باشد که امسال از سوی سازمان بهداشت جهانی این روز به " قلبی سالم ، خانه ای سالم ، دنیایی سالم " one world , one home , one heart " نام گذاری شده است.

ساعت : 10:47 -  روز  : پنج شنبه  - 7 /  7 / 1390 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :729